HungarianMagyarRomanianRoEnglish (US)

GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

KEZELŐKÖZPONT

KOZPONT-BALNEAR

SCHENGEN II.

CALENDAR ORTODOX

Încărcare documente

INFO

Numarul unic pentru
apeluri de urgenta este 112

 112

Facebook Like Box

Működik a kezelőközpont (Előpatak)

 

Albert Levente felvétele
Albert Levente felvétele
Holnaptól fogadja a vendégeket A borvíz útja programban épített előpataki kezelőközpont, mely szerdától vasárnapig naponta 13–20 óra között működik, hétfőn és kedden zárva. Négy kádas fürdő, kis borvizes, nagyobb meleg vizes medence, masszázsszalon, szauna található benne. Edzésre fitneszgépek szolgálnak, időtöltésre biliárd- és pingpongasztal, römi, sakk, gyerekeknek ugráló áll rendelkezésre.
 
Kovács László polgármester a tegnapi átadó ünnepségen köszöntőjében elmondta, Előpatakon a 17. századtól kezdték használni gyógykezelésre a borvizet, száz évvel ezelőtt igen rangos vendégei voltak a településnek, és reményét fejezte ki, hogy ismét felvirágzik a gyógytelep. Tamás Sándor, a Kovászna Megyei Tanács elnöke köszönetet mondott a jelenlegi községgazdának és elődjének, Dumitru Marines­cunak, akivel polgármestersége idején nagyon jó volt az együttműködés, de amióta prefektus, néha szikrázó a kapcsolatuk. Elmondta: a megyében már működik a hatolykai fürdő, úgyszintén A borvíz útja programban létesített oltszemi és sugásfürdői hasonló egység, továbbá a baróti strand. A közeljövőben indítják a málnásfürdői, később a bölöni kezelőközpontot.
Dumitru Ma­rinescu – aki tizenkét éven át volt Előpatak község polgármestere – felemlítette a fürdő fényes történetét, hogy a 19. század végén Európa híres üdülőivel vetekedett, majd a pusztulást. A rendszerválás után annak a kezébe került, akiébe nem kellett volna, mondotta, megnevezve a brassói Ioan Neculaie üzletembert. A kormánymegbízott reményét fejezte ki, hogy a községben a beruházások folytatódnak, s példaként felvetette: az izomsorvadásos betegek kórházának elhagyott épületében szálláshelyeket kellene kialakítani az új kezelőközpont látogatóinak.