HungarianMagyarRomanianRoEnglish (US)

Centrul de tratament

KOZPONT-BALNEAR

ŞTIRI, NOUTĂŢI

SCHENGEN II.

CALENDAR ORTODOX

Încărcare documente

INFO

Numarul unic pentru
apeluri de urgenta este 112

 112

Facebook Like Box

Echipa de voluntari „Plantăm fapte bune”  căreia  i s-au alăturat  şi 12 deţinuţi de la Penitenciarul din Codlea ”  au efectuat, vineri,   lucrări de întreţinere a puieţilor plantaţi la jumătatea lunii aprilie,  în localitatea Vâlcele, pe o suprafaţă de aproape un hectar şi jumătate.

La acea vreme, la acţiunea  „Plantăm fapte bune” au luat parte peste 500 de voluntari din judeţele Covasna,  Braşov şi Sibiu.   Preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare Comunitară Durabilă „Alutus” din Sfântu Gheorghe, Cătălin Lazăr, coordinator al acestui  proiect în judeţul Covasna, a declarat: „Ne-am bucurat să constatăm că aproape 80% dintre puieţii plantaţi au prins rădăcini. Noi am efectuat  lucrări de întreţinere pe această plantaţie şi consider important faptul că s-au implicat voluntar în această acţiune şi câţiva dintre deţinuţii Penitenciarului de la Codlea”.

 

Plantăm fapte bune în România este o iniţiativă a societăţii civile tinere din România, bazată pe voluntariat, programată a se derula pe o perioadă de 5 – 7 ani la nivel naţional. Iniţiativa constă în acţiuni de conştientizare, semnalarea tăierilor de păduri ilgale, plantarea pe terenuri publice care în prezent nu sunt incluse în fondul forestier, monitorizarea plantărilor şi efectuarea de lucrări de întreţinere până la reuşita finală. Din 2011, Plantăm fapte bune în România a mobilizat 4.850 de voluntari, cu ajutorul cărora au fost plantaţi peste 78.700 de arbori forestieri, pe 31 hectare de teren neproductiv (agricol degradat, cu risc de alunecare, care prezintă alunecări de suprafaţă sau de profunzime, care sunt afectate de fenomenul de deşertificare).

Maria Graur