HungarianMagyarRomanianRoEnglish (US)

GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

Centrul de tratament

KOZPONT-BALNEAR

SCHENGEN II.

CALENDAR ORTODOX

Încărcare documente

INFO

Numarul unic pentru
apeluri de urgenta este 112

 112

Facebook Like Box

Centrul de tratament de la Vâlcele a fost inaugurat

ADAUGAT: FEBRUARIE - 25 - 2014

Ieri a avut loc deschiderea oficială a Centrului de tratament balnear de la Vâlcele, construit în cadrul programului „Drumul Apelor Minerale”,  în prezenţa autorităţilor locale și a oficialităților județene.

Prezent la eveniment, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor a declarat că valoarea acestei investiții a fost de 792.000 de euro, dintre care 375.000  fiind asigurați din Fondul European, iar 125.000, din Fondul de Dezvoltare. Cofinanțarea comunei Vâlcele a fost de 142.000 euro, iar cofinanțarea Consiliului Județean Covasna  de 150.000 de euro în total. Prin proiectul ”Drumul Apelor Minerale” s-a urmărit revigorarea turismului de recreere şi tratament balnear în zonele bogate în resurse minerale din judeţele Covasna şi Harghita,  şi reincluderea lor în circuitul turistic.

”Proiectul Drumul Apelor Minerale a fost, în cele două județe- Harghita și Covasna- de 10, 5 milioane de euro, dintre care 6,5 milioane de euro în județul Covasna, în Belin, Vâlcele, Olteni, Bodoc, Malnaș Băi, Bixad, Baraolt, Șugaș Băi și Mărtănuș (…) În total, Consiliul Județean Covasna a venit în sprijinul localităților, cu 2 milioane de euro, ca să putem finaliza”,  a explicat președintele CJ Covasna, Tamás Sándor. Acesta consideră că proiectul va avea rezultate. ”Pârtii de schi nu putem să avem mai multe ca în Elveția, ca în Italia sau Austria, însă putem fi primii la ceea ce ne aparține: turismul balnear, mofetele, apele minerale (…) Eu cred că va da rezultat acest program!” , a declarat președintele Tamás Sándor.

 

Prezent la eveniment, prefectul județului, Dumitru Marinescu, a precizat că ”Vâlcele a fost o perlă a stațiunilor balneare la sfârșitul secolului al XIX-lea, când putea concura foarte bine cu stațiuni de renume din Europa”.  ”Aș fi foarte bucuros dacă pe lângă această clădire s-ar putea face și alte investiții la Vâlcele. Mă gândesc la spital (n.r.-  fostul Centru de patologie neuromusculară din Vâlcele) care ar putea fi angrenat în acest proiect, ca loc de cazare pentru potențialii vizitatori ai acestui complex și bineînțeles să beneficieze și ei de minunatele noastre ape minerale, care sunt o bogăție a județului Covasna”,  a mai spus prefectul.

Construcția Centrului de tratament de la Vâlcele a început în anul 2007 și a fost finalizată în anul 2012, însă nu a putut fi dat în folosință, deoarece nu avea personalul necesar. Centrul are în interiorul său- piscină, băi cu apă minerală, saună, vestiare, dar și o sală dotată cu aparatură de fitness, masă de biliard.

Centrul de tratament de la Vâlcele va fi deschis între orele 13,00-20,00. Deși va fi închis în zilele de luni și marți, astăzi va putea fi vizitat.

Autoritățile locale speră ca acest Centru să revitalizeze activitatea balneară din Vâlcele.

Ana Alina Costache